Wednesday, November 18, 2009

Katarina Kotselainen & Jens Clausen CON/FUSION 23.11.--12.12.2009



Confusion ehk segadus või kimbatus millega me seisame vastamisi kui proovime leida oma teed (kunsti)maailmas ning leida õigeid vahendeid ja viise oma sõnumi edastamiseks.

Fusion ehk kokkusulandumine. Me ei tea täpselt kus on meie koht ja me ei ole jäänud kuhugi kauaks pidama, aga igalt pool ja igast võtame inimesest tüki endaga kaasa ja se sulandub meisse ning saab osaks meist endist.

"Meile mõlemale on ehete tegemine see, mis annab elule mõtte. Tekitades valmistamise käigus meis positiivse meeleolu mida proovime edasi anda ka vaatajale. Vahest on ka meeldiv vürtsitada töid iroonia ja huumoriga."


Jens Clausen on Norrast pärit ehtekunstnik. Jens mängib vormidega ja üheks tema allikaks on arhitektuur. Nagu arhidektuuriski on maja fassaad see, mis on kõigile nähtav kuid erineb sellest mis toimub maja sees. Ka Jens Clauseni ehted on keerulise kontruktsiooniga kuid seda pole näha ehte esiküljelt.

Katarina Kotselainen on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ehete- ja sepakunsti eriala ning täiendanud end erialaliselt Soomes ning Saksamaal. Kasutades vanu fotosid ja tehnikaid, vaatab Katarina ajas tagasi. Materjalideks on hõbeda kõrval ka luu ja vääriskivid.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

vt ka www.katarinakotselainen.com

*













1 comment:

Egon said...
This comment has been removed by the author.