Wednesday, December 16, 2009

Virge Loo ja Sander Saarmets LU WEI HIINAST 19.12.2009 - 02.01.2010



Laupäeval, 19. detsembril kell 19 avame Y galeriis (Küütri 2) Virge Loo näituse LU WEI HIINAST.

Avamisele järgneb Hiina disko!

*
Näitusel olevad tööd kajastavad postkaardilikus esteetikas tegelase Lu Wei isiklikke kogemusi ja läbielamisi Hiinas .
Enamus töödest on valminud joonistuste ja maalidena. Taustaks paralleelse helimaastiku loob Sander Saarmets, kasutades Hiinas salvestatut ja loodut.

Tööd ei ole kritiseeriva iseloomuga, vaid kirjeldavad, leidmaks erinevusi-sarnasusi Läänes ja Idas, lähtudes isiklikest tähelepanekutest. Näitus koosneb töödest, mis moodustavad seeria: ühe maa maastik-jutustuse:
kaunis vaade mäele ja arseenist roheliseks värvunud järvele; haruldane väljasuremisohus linnuliik; kena hiinlanna pakkumas piima ja mune, mis melamiini sisalduse tõttu põhjustab lastel neeruhaigusi; valgekspleegitatud nägudega reklaamtüdrukud, näitlikustamas valge naha jumaldamist; professionaalne erhumängija tänaval kerjamas...

*

Virge Loo
(s 1984)

on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia tektsiilieriala ning on hetkel omandamas Tartu Ülikoolis religiooniantropoloogia magistrikraadi. Noorte disainerite tundjatele on Virge Loo ehk tuttav projekti "PaperDolls" järgi.
www.paperdolls.ee
Tänu Hiina Rahvavabariigi keeleõppe stipendiumile õnnestus Virgel 2009 aastal Yunnan Normal University's õppides lühikest aega Hiinas elada.

Sander Saarmets
(s 1985)

õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

1 comment:

Gio Ve said...

I arrived here just surfing.
Congratulations on Your nice site and best wishes from an Estonian living in Italy