Friday, August 22, 2008

Anna Marie Rockwell MARCELILT MOOSTELE 27. mai - 07. juuni 2008



Y - külaliseks ANNA MARIE ROCKWELL

Sel samal õhtul avame ka Anna Marie Rockwelli näituse MARCELILT MOOSTELE.

***



"Marcelilt Moostele" on Anna Marie Rockwell'i ja ta venna Marcel Rockwell'i koostööprojekt. Viimane kannab 7-aastast vanglakaristust Oregonis, USA-s. Anna veetis selle aasta maikuu Moostes, MoKSi Kunsti ja Sotsiaalpraktika Keskuses. Anna arvas, et kusagil talle teadmata maailmanurgas luues ja olles suudab ta paremini suhestuda oma venna Marceli tunnetega, paremini aru saada tema isoleeritusest ja elusihi kaotusest.

Väljapaneku materiaalne osa on loodud seebist, vanapaberist ja pakenditest. Sõnaga vangla- või MoKSi-isolatsioonis käepärastest materjalidest.

Vaatamata sellele, et kummagi isolatsioon põhineb radikaalselt erinevatel asjaoludel ja leiab aset erinevais paigus, võimaldab
väljapanek vaatajal heita pilku mõlema autori isolatsioonikogemustesse ja -tunnetesse.

***

Anna Marie Rockwell elab ja töötab New Yorgis, USAs. Kunstiga on ta seotud juba sünnist saati, tema isa on maalikunstnik ja vanaema skulptor. Anna sündis Greenbrae's Californias 1980. aastal. Maalimist õppis ta Pacific Northwest College of Art'is Portland Oregonis. Anna on end täiendanud veel Madriidis ja Aix en Provence's ja Pont Aven'is, Prantsusmaal. Vaatamata maalikunstniku haridusele on ta nüüd keskendunud peamiselt installatsioonidele, mis on ühest küljest kontseptuaalsed, teisalt ka laiemale vaatajaskonnale arusaadavad. Tema looming sünnib sageli koostöös inimestega väljastpoolt kunstimaailma.

*

Üritustesari Y- kohtumine toimub 2008. a kevadeni, reeglina iga kuu viimasel teisipäeval Y- galeriis. Üritustesarja eesmärgiks on tutvustada MoKSi residentkunstnike tegemisi.

Üritustesarja toetab Tartu Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.

Rohkem infot:
moks.ee

Eestis olles pidas Anna Marie MoKSi blogi, sealt saate täpsemalt lugeda..

mooste.blogspot.com/2008_05_01_archive.html

vt ka Tartu Postimees

http://tartu.postimees.ee/050608/tartu_postimees/kultuur/334859.php?aus-ja-tabudeta

vt ka Sirp

www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=702:sotsiaalseid-ja-f-silisi-piire-letav-kunstiprojekt&catid=6:kunst&Itemid=10&issue=3209








No comments: