Tuesday, January 11, 2011

Kadri Toom ja Margus Lokk "valgustatud/LINN" 12.--29.jaanuar 2011


*by Asterisk


Kolmapäeval, 12. jaanuarl kell 18 avavad noored maalikunstnikud Kadri Toom ja Margus Lokk Y galeriis (Küütri 2, Tartu) ühisnäituse "valgustatud/LINN".

2011 aasta esimene näitus uurib kaasaegset linna ja inimese harjumist keskkonnamuutustega. Kas "kohanemine" ja "kiirus" on saanud olulisteks märksõnadeks, millega end harjutavad ka kunstnikud Tartus?

Tõsi, hiljuti kesklinna paigutatud hiigelsuured reklaamtahvlid kõrguvad igavesti plinkivatena veel harjumatute tehispäikestena
madala linna kohal. Oma suuruses on neid raske eirata ja nii me pööramegi oma palged, et bussiootepaviljonis end hetke lasta paitada külmadel närvilistel neoonvalguse kiirtel.

Maaliseerias "valgustatud" just neid impulsse Kadri Toom kujutabki, mis ta vastuvõtjana on registreerinud end ümbritsevatelt ekraanidelt (arvutid, telerid, telefonid jne) - katkestused, hetkelisus, kaadrite vahele tekkivad hetked. Nendele tühikutele keskendudes Kadri maalibki.

Maaliseeria "LINN" teostamisesk on Margus Lokk fantaseerinud linn-monstrumitest ja neid ka lõuendil kujutanud.

*
Margus Lokk (sündinud 1979) on õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis maali ja 2009ndast alates Tartu Ülikooli maali erialal magistratuuris.
Kadri Toom (sündinud 1984) on õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias maali ja graafikat (MA).


Näitust toetab Tartu Kultuurkapital.

Näitus jääb avatuks kuni 29. jaanuarini 2011.

loe ka:
Sirpi (04.02.2011) Margus Kiis "Ajutine Tartu"
www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=11944%3Aajutine-tartu-&catid=6%3Akunst&Itemid=10&issue=3331

***



Kadri Toom



Kadri Toom

No comments: