Wednesday, June 27, 2012

KUKU NUNNU stipendiaat 2012 on EIKE EPLIK


Kaasaegse kunsti festivali ART IST KUKU NU UT 2012 korraldustoimkonnal on rõõm kuulutada KUKU NUNNU produktsioonistipendiumi võitjaks Eike Eplik.
allikas Facebook
Eike Eplik (s. 1982) lõpetas 2007 aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli, seejärel 2010 aastal Eesti Kunstiakadeemia skulptuuriosakonna magistriõpingud. On end täiendanud vahetusüliõpilasena Soomes Turun Ammattikorkeakoulu skulptuuriosakonnas ja hiljem EKA-s õppimise ajal korduvalt Soomes ning Berliinis teisi skulptoreid assisteerides. Kunstnikuna on Eike Eplik üpriski tüüpiline Tartu kunstnik, kes on leidnud oma loomingulise väljundi just omailma sulgumisest,  luues narratiivseid, õelalt allegoorilisi ja mängulisi skulpturaalseid keskkondi.
Eike Epliku näitusprojekti esmaesitlus toimub Tartus festivali ART IST KUKU NU UT raames 2012 aasta sügisel. Näitus eksponeeritakse Y-galeriis (Küütri 2) 7. septembrist – 28. oktoobrini 2012.
ART IST KUKU NU UT tänab kõiki kunstnikke, kes stipendiumile kandideerisid. Saadetud ettepanekud jäävad festivali arhiivi järgmiste rahvusvaheliste näituste ettevalmistamiseks ning kuraatoritele tutvustamiseks.
KUKU NUNNU stipendium on mittetulundusühingu Kaasaegse kunsti festival ART IST KUKU NU UT algatus, et initsieerida ja toetada noorte kunstnike kunstiproduktsiooni Eestis ning esitleda regiooni noori kunstnikke rahvusvahelises kunstikontekstis.
ART IST KUKU NU UT team pakub lisaks KUKU NUNNU produktsioonistipendiumile väärtuses 1000 € ka igakülgset abi näituse teostamisel ja kommunikeerimisel.
Endiselt ootusärevalt teie,
Rael Artel ja Kaisa Eiche

Festivali toetavad Tartu Linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Tartu Kultuurkapital.
Kaasaegse kunsti festival ART IST KUKU NU UT 2012 toimub Tartus 6. septembrist kuni 18. novembrini.
Festivali programmis on Eesti kaasaegse kunsti klassika näitus Tartu Kunstimuuseumis (kuraator Rael Artel); rahvusvahelise kaasaegse kunsti näitus Sõida tasa üle silla galeriis Noorus (kuraator Chris Fitzpatrick) ja KUKU NUNNU stipendiumi laureaadi Eike Epliku näitus Y-galeriis. Näitusprogrammi detailidest ja haridusprogrammist on festivalil kavas avalikkust teavitada eraldi.
NB! vaata Eike isikunäitust Y-galeriis 2011 aasta augustis http://ygalerii.blogspot.com/2011/08/eike-eplik-ja-vaike-oks-27-augustist-10.html

No comments: