Thursday, August 15, 2013

Eve Eesmaa isikunäitus SÜGAVUS 16.-30. augustini 2013

Eve Eesmaa




Reedel,  16 augustil kl 17 naaseb Y-galerii (Küütri 2) suvepuhkuselt juubelihõngulise näituse avamisega. 

Eve Eesmaa (s 1963) isikunäitus SÜGAVUS on ülevaade peamiselt sügavtrükitehnikas graafika töödest, mis on valminud ajavahemikus 1989-2013. Oma esimese näituse tegi ta aastaid tagasi (1992)  just samal aadressil asunud, kuid tollal  Küü nime all tegutsenud galeriis. Hetkel on Eve Eesmaa õppejõud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Tartu Lastekunstikoolis.

Näitusel SÜGAVUS on väljas mitmeid seeriaid: näiteks koostöös Kauksi Üllega valminud ballaadide inspiratsioonid, seni eksponeerimata graafikasari "Vesi" või rahvusvahelistel näitustel ülemaailmselt ringelnud minigraafika. 

SÜGAVUS annab kunstniku sõnul tema projektile mitmetähendusliku mõõtme, vastandudes ja võrdudes kõrgusega, andes värvile ruumilisuse ja nüansirikkuse, inimestele salapära. Aimdused sügavuse mõõdust ei saa alati kinnitust - lõpp pole lihtsalt hoomatav.

24. - 25. augustil viib kunstnik koostöös Trükimuuseumiga (Kastani 38) läbi meistrikursused, kus huvilised saavad praktilise ülevaate graafikute poolt kõige armastatumatest sügavtrükitehnikatest: ofordist ja akvatintast. Rohkem sellekohast infot saate kunstnikult endalt.

Näitus jääb avatuks 30. augustini 2013.

Kunstnik tänab: Eesti Kultuurkapitali, Tartu Kultuurkapitali, Tartu Kõrgemat Kunstikooli,
Tartu Lastekunstikooli, Trükimuuseumi.

Rohkem infot:

Eve Eesmaa
tel: 55661166
e-post: eve.eesmaa@artcol.ee
www: estograph.ee/eve-eesmaa/


No comments: