Sunday, April 13, 2008

tARTu Kunstikuu '08: MoKSi KESKJAAM 11. veebruar - 24. veebruar 2008

11.veebruaril kell 18.14 lõigati Y galeriis pidulikult läbi Kultuurijaama lint. Samas avati näitus Sündmuste arheoloogia, pakuti
keefiri ja suppi. Käimas olid Kultuurijaama töötoad.

Juba järgmisel päeval kell 18 jätkab Kultuurijaam kahepäevase ümarlaua-filmiõhtuga Y galeriis, mis on pühendet esteetika ja dokumentalistika omavahelistele suhetele.
Ehk siis esimesel päeval kaetakse ja vaetakse Maailmafilmi festivali eestvõttel dokfilme, milles lõimuvad kunstiline ja antropoloogiline mõõde. Kas ja kuidas on võimalik tunnetatud tõde ühtaegu filmikunsti võtetega estetiseerida ja antropoloogilise eesmärgiga empiriseerida?

Robert Gardner „Sügavad südamed“ (USA/Niger 1981, 58 min)
Kullar Viimne „Viimnepäev“ (Eesti/Indoneesia 2006, 29min)
Tiago Pereira „11 eeslit kukub tühjale kõhule“ (Portugal 2006, 26 min)

Filmid on originaalkeeles, ingliskeelsete subtiitritega.


Kolmapäeval, kell 18 jätkatakse samas ümarlaua 2.osaga. Pihitooli astuvad oma loomingus dokfilmi formaati kasutanud eesti kunstnikud Minna Hint, Liisi Eelma, Kristiina Norman.

Antropoloogid kunstnikud / Kunstnikud antropoloogid toimub tARTu Kunstikuu MoKSi nädala raames ja saab teoks tänu alljärgnevatele toetajatele ja partneritele: Genialistide Klubi, Y-galerii, Tartu Kõrgem Kunstikool, Tartu Linnavalitsus, Eesti Kultuurkapitali Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Haridus- ja Teadusministeerium,
Tartu Kultuurkapital, Maailmafilm, Artishok, Tartu Kunstnike liit.


LISAINFO:

(+ 372) 5 138 599

www.moks.ee/kultuurijaam

*

plakatid, foto-, video- ja audiodokumentatsioonid MoKSi tegemistest.


















No comments: