Monday, April 11, 2011

Edvin Aedma, Barthol Lo Mejor, Taavi Novek ja Arlene Tucker näitusel "Applied Semiotics" 12.aprill--8.mai.

Teisipäeval, 12. aprillil algusega kell 18 olete kutsutud ja oodatud Y galeriisse (Küütri 2, Tartus) semiootika taustaga noorte kunstnike näituse avamisele "Applied Semiotics/Semiootika rakendus"

Osalevad kunstnikud: Edvin Aedma, Barthol Lo Mejor, Taavi Novek ja Arlene H. Tucker.

Avamisel performeerivad Barthol Lo Mejor (pop, sound), Edvin Aedma (kõne), Novekta.Avi (süntesaator), Kristin Orav (performance) jt.

"Applied Semiotics/Semiootika rakendus"
Semiootika pakub kasutajale täiendavat vaatevinklit, analüüsimeetodi ja perspektiivi. Seda kasutatakse tähenduste tajumisel ja reflekteerimiseks.
Teoreetilisest informatsioonist jõutakse mentaalse tööriistani, millega saavutatakse praktilisi eesmärke ja kunsti.

Tag Clouds/Sildipilved
Kõikide teoste läheduses asetsevad sildipilved, millel kunstikud on alustanud märksõnade abil oma teoste konteksti lahtimõtestamist.
Kõik on kutsutud sildipilvi oma assotsatsioonide, märksõnade või mõtetega kirjalikult täiendama. Sellega pakute fragmentidele semiootilist toitu, hävitades tühjust ja sünnitades tähendusi.

Edvin Aedma on õppinud Tartu Ülikoolis semiootikat (BA) ja tõlkimist (MA); ning täiendavalt vahetusüliõpilasena Voroneži ja West Virginia ülikoolides. Igapäevaselt tegeleb ta tõlkimise, turundamise ja arvutimängude loomisega. 2010 aastal andis välja inglisekeelse raamatu “The Lost Switch” .

"Kogu esitatud graafikat (mis kajastab tervikuna tumeduse ja soojuse omavahelisi seoseid) võib vaadelda ka kui kunagist vana maailma kujutavat koomiksit, mille paneelid suure semiootilis-süntaktilise katastroofi poolt laiali pillutati ning mis selle sündmuse tagajärjel oma pealkirja, järjekorra ning semiootilise kodu kaotasid."


Barthol Lo Mejor on õppinud Tartu Lastekunstikoolis ja valmistub sellel kevadel lõpetama Tartu Ülikoolis semiootikat (BA); 2008-2009 elas ja õppis Pariisis vahetusüliõpilasena, 2010 a osales KUMUs näitusel "Muutuv maalikunst", kuid ennekõike on Barthol tuntud elektro produtsendi ja noorte kirjanikuna.
fluon.blogspot.com

Y galeriis püstitab Barthol Lo Mejor popsemiootilise altari.
Külastajad saavad tuua altarile ohvriande ja K8 Moshilt lunastust paluda.
Näitusele pannakse ülesse tema digimaalid, millest kaks olid väljas Kumu näitusel "Muutuv maalikunst". Maalid kujutavad erinevaid meelelahutuse, müra ja ilu aspekte ja tegelevad nende semiootilise kodeeritusega. Barthol teeb avamisel live esinemise!

Taavi Novek on lõpetanud Tartu Ülikoolis semiootika (BA), kuid osalenud ka mõnes Tartu Ülikooli maaliosakonna tunnis, kus teemaks inimanatoomia, kolju joonistamine. Ise peab ta ennast ebaõnnestunud performance-kunstnikuks.
2010 a osales ta samuti KUMU näitusel "Muutuv maalikunst" ja see ebaõnnestus tal enda sõnul täielikult.

Y galeriis esitleb ta KUMU näitusele tehtud maaliseeriat ja väikseformaadilisi joonistusi "aNti-facebook", kuid astub üles ka muusikalise performance'iga. Kuigi ta pole kunagi süntesaatori taga mänginud, siis just sellel avamisel ta oma varastatud sämplingute ja urbanistlike helimaastike taustal improviseerima hakkabki.

Arlene Tucker on Taiwani ja Ameerika päritolu kunstnik.
Ta on õppinud Georgia osariigis (USA) Savannah Kolledźis kunsti (BA). Hetkel õpib Arlene Tartu Ülikoolis Semiootikat (MA) ja külastab uue meedia loenguid Aalto Ülikoolis Helsingis.

Y galeriisse toob Arlene tekstiilsete teoste seeria pealkirjaga Symbo Limbo, mis on inspireeritud väljakutsest mänguhoos defineerida zoosemiootikat:  "I believe that animals are symbiotic by nature and I want to play off of those sweetly shared interactions."
arlene.edicypages.com

Näitus jääb avatuks kuni 8. maini 2011.

Tänud Kristina Pajule!

loe ka:
Sirpi, 05.05.2011 Andri Ksenofontov ""Kunsti lahtivõtmine ja kokkupanemine"
www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=12429%3Akunsti-lahtivotmine-ja-kokkupanemine-&catid=6%3Akunst&Itemid=10&issue=3344

*
Fotod näituse avamisest:




















No comments: