Thursday, July 02, 2009

põimunud Tartu grupeeringute ühisnäitus LIMA 7. apr - 18. apr 2009



Kõigepealt tekkis kahe Tartu seltskonna esindajatel - vanad boheemlased (Emajõe tn. võttegrupp & lähiorbiitidel tiirlevad üksikud hundid (erinevate väljendusmeediumide sh. foto kandjad) ka mõned kirjamehed/naised)), seostatav ka MUGIV ja uutel boheemlastel kes praegu õpivad & teevad erinevaid loomingulisi väljendusi (Uus Noorus & Eha tn. poisid) - mõte sääda üles pimik ning jõuda ka ühise fotonäituseni, et antud nähtus saaks ka nn. põlvkondade integratsiooni punkti või kriipsu või kaldkriipsu või ka muu sellise kandjaks.

Algne pealkiri oli "Kalapäevad"; see muutus "Kalu"; see omakorda "Must kala"; edasi "Must viga"; ja nüüd "Lima".

LIMA, nagu teada, on veniv ollus - kõnealuse nähtuse teema on ka veninud. Kalad on kaetud limaga - ilmselt selle & ka muude tegurite tulemusel jätavad nimetatud objekt/subjektidelt lähtuvad või peegelduvad valguskiired vastavad kujutised me Võidukate Piltnike valitud valgustundlikele (olgu need siis keemilised v elektroonilised) pindadele.
Kui fotokinniti vanni seisma jääb on sääl ka lõpuks lima. Ilmutivannis võid näha musta viga loetud minuti(de), kui ka loetud nädalate/kuude/aastate järel.

Uhaas ujuvad:

Gulag Retro, Helmi A, Juka Käärmann, Kaspar Jassa, Lauri Kulpsoo, Lee Stewart, Leene Nola, Leonhard Glossik, Madis Ligema, Manivald Kino, Margus Kiis & the 13 er, Martha Stewart, Marten Kuningas, Martiini, Mati Karu, Mehis Heinsaar, Toomas Löögimägi, Tõnis Liivamägi.

Fotolabori ülesseadmist ja näituse ettevalmistamist toetab Tartu Kultuurkapital.
vt ka Tartu Postimees
www.tartupostimees.ee/?id=104865



fotod uusnoorus.ee


No comments: