Wednesday, August 08, 2012

TMN esitleb: programm Y-galeriis 9.-10. august


NELJAPÄEV 
9. august

kell 16 MIDRID

Koos mängimist alustasid tüdrukud ühe Tõstamaalt pärit laulumänguga Midrilind, millest hiljem sai ka nime idee. "Kui laul räägib tabamatust imelinnust, siis kolm viiuldajat mängivad muusikat, mis on 
omamoodi ime ja tabamatu, sest me seda ei näe, vaid kuuleme," räägivad Midrid.


Tartu Muusikanädal

kell 17 QWQWi (ichiigai, DE)

Qwqwi formeerus aastal 2010, kui seni erinevates projektides koos musitseerinud Frank Bierlein, Lukas Fütterer, Andreas Goralczyk ja David Loscher kutsuti Goethe Instituudi poolt esinema Shanghaisse, Hiinasse. Alates sellest ajast on nad esinenud neljakesi ümber erinevate heligeneraatoritega kaetud laua. Qwqwi's kõlab koos müra, unenäolisus, matemaatilisus ja polürütmia. Muuhulgas on nad esinenud Hamburgis, Berliinis, Düsseldorfis, Prahas, Shanghais ja New Yorgis. Sel suvel toimuvatel kontsertidel teeb külalisena kaasa Pia Matthes.


www.ichiigai.

www.artificial3d.com/qwqwi


Tartu Muusikanädal



kell 18  Günther Lause (ichiigai, DE)

Eksperimentaalne duo Günther Lause kuulub samuti Ichiigai leibeli alla. Nende aftekaimprovisat-sioonidest alguse saanud muusika lahustab piire tõsise elektroonilise muusika ja kaasaegse tehno vahel.



Tartu Muusikanädal

REEDE
10. august
kell 16 Multiphonic Rodent
Kodulindistaja, helilooja ja multi-instrumentalist Multiphonic Rodent alias Edmund Erki Hõbe helikeel on mõjutatud klassikalisest minimalismist, eksperimentaaldžässist ja psühhedeelsest rokist. MPR on välja andnud kolm täispikka albumit ("Formations" (2008), "Astral Dance" (2009) ja "Luuperikontsert Nr 1" (2012)) ning kaks EP-d. 2012. aastal pälvis Hõbe Eesti Teatriliidu auhinna parima originaalmuusika eest Von Krahli Teatri etendusele "Gilgameš ehk Igaviku Nupp".
 Luuperiga esinedes varieerub MPR repertuaar üheduurijämmidest hüpno-poplauludeni, samuti vabaimprovisatsioonist läbikomponeeritud post-klassitsismini. Lisaks Eestile on MPR esinenud ka Soomes ja Inglismaal

multiphonicrodent.bandcamp.com


Tartu Muusikanädal


TASUTA

Rohkem infot: http://tartumuusika.ee


No comments: