Monday, February 25, 2008

Henry Griin ja Liisalotte Elme saatsid telegrammi kaugelt Lõunamaalt




Raimu Hanson: ei olnud remont!


(1)
02.01.2008 18:28
Raimu Hanson, Tartu Postimees


Kommentaar!
Peaaegu kümme tonni liiva keldrist välja tõsta ei ole lapsemäng liivakastis. Eriti veel siis, kui seesama kogus tuleb enne ka trepist alla tassida. Just seda Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid Liisalotte Elme ja Henry Griin ning nende sõbrad tegidki. Kuid mitte selleks, et Y-galeriis Athena vastas remonti teha, nagu mõned möödujad oletasid, vaid ikka kunsti nimel.

Nimelt oli galerist Kaisa Eiche andnud neile aasta viimaseks viieks päevaks kogu galerii, et nad saaksid luua totaalse keskkonnainstallatsiooni. Kunstnikuhakatised vormisid liivas lõunamaise ranna koos sooja veesilmaga, tellisid kohale igihaljaid taimi ning soojendasid ruume nii, et bikiinide väel ei hakanud jahe.

Kahju ainult, et reklaam oli tagasihoidlik ja valitud aeg troopilise väljapaneku eksponeerimiseks ebasobiv. Nõnda said mõnusast talvealguse peesitamisest Tartu kesklinnas osa peale Y-galerii truimate külastajate vaid ülikooli peahoone ja Athena läheduses liikujad. Jõulude ja nääride tõttu oli neidki hõredamalt. Mõni üksik söandas siiski ka sisse vaatama minna ja oli neidki, kes ennast talverõivastest vabastasid, et Liisalotte Elme ja Henry Griiniga koos rannaparadiisis pisut aega veeta.


Kommentaar:

*yyx
03.01.2008 13:55
Haige...

Ei olnud remont ja keegi haigeks ka ei jäänud. Vastupidi - soe oli. soe ja niiske.

Pildistasid Madis Katz, Henry ja Liisalotte

päeval galeriisse astudes oli kõik vaikne.











aga õhtu saabudes pandi vesi soojenema, sest oodata oli külalisi..




ja nii igal õhtul.












No comments: