Thursday, July 02, 2009

Andrus Raag ja Irina Krivonogova 1. juuni - 13. juuni 2009




Ka möödunud aastal koos Y galeriis TÜ maaliõppetooli magistrantidena üles astunud näitusel "Mäng ja kunst", jätkab duo nüüdki ühiselt.

"Meie uus projekt kannab nime „Kosmos ja Maa. Floora või fauna? Postmutatsioon.“ Tegu on fantasy art (edaspidi: FA) näitusega. FA-ga on see lugu, et kõik kellel on selle kohta midagi öelda olnud, on selle juba ära öelnud. Osad fännavad seda, teised sarjavad ning pole näha, et kellelgi oleks midagi uut öelda. FA maastikul valitseb meie meelest täielik vaikus: kõik küll tahavad midagi põhjapanevat öelda, aga näed – uusi ideesid pole...ja karavan veereb edasi.

Meie läheneme FA-le läbi huumori, aga mitte seda žanrit naeruvääristades, vaid lihtsalt heast tujust. Esitleme oma töid nagu nad on ja ei hakka heasoovlikule näitusekülastajale hämama sotsiaalsetest valupunktidest ja teistest reaalsustest, mida meie tööd ei representeeri. Need ja paljud muud teemad on meie meelest nii ära nämmutatud ja läbi käidud, et isegi sellele mõelda on väsitav.

Meie oleme oma tööd nendest pseudoteemadest vabastanud. Me naerame FA üle, me naerame FA sarjajate üle ja me naerame ka iseenda üle. Näitusel olev on samasuguse kaifiga maalitud nagu tõeline fänni-FA. Veel enam, me ise oleme kunagi suured FA fännid olnud ning selgugu piltidest kui suured fännid me praegu oleme."


Kaastekst:

No comments: